Zorgteksten die raken

Webteksten voor de website van jullie zorginstelling, huisartsenpraktijk of ziekenhuis. Jullie hebben een passie voor de zorg, prachtige ideeën, motivatie en een sterk verhaal. En toch komen die teksten voor de website niet op papier. Herkenbaar?

Teksten laten schrijven voor jullie website

Het design van jullie website (net nieuw of nog steeds top) is helemaal in lijn met de huisstijl en past perfect bij jullie diensten. Prachtig 😊. Maar die teksten… Die moeten op de schop. Aan de slag dan maar, kind kan de was doen toch? Of niet? Want is het al duidelijk wat jullie de bezoeker tekstueel willen voorschotelen?

(Web)teksten voor de zorg

Teksten voor de zorg, of het nu is voor online of offline gebruik, moeten duidelijk zijn. Eenvoudige taal die iedere patiënt begrijpt. Een vriendelijke toon die aangeeft dat je als patiënt welkom bent. Woorden die aantonen dat jullie organisatie er is voor de mens met een zorgbehoefte. De informatie over een thuishulp moet betrouwbaar aanvoelen en op de website van een ziekenhuis wil je vriendelijke teksten lezen waarin de expertise van het personeel duidelijk naar voren komt. Zorgteksten zet je dan ook met veel ‘zorg’ op papier 😉.

Het schrijven van webteksten: niet de minste klus

We onderschatten allemaal weleens iets. Maar als ik naar mijn opdrachtgevers kijk is ‘zelf eventjes de teksten voor mijn website maken’ wel de meest gehoorde tegenvaller. Ik maak het vaak mee dat bij het opzetten van een nieuwe website (of het vernieuwen van een bestaande) het proces vastloopt als er teksten moeten worden geschreven.

“Peter van de afdeling klantcontact kan goed schrijven. Hij was dan ook de perfecte persoon om de teksten voor onze website te schrijven. Maar tot op heden is er weinig van gekomen.”

Geeft niets Peter! Ik ken het. Waarschijnlijk is een van onderstaande redenen de boosdoener:

 • Je hebt het enorm druk (je werkt tenslotte in de zorg) en komt er niet aan toe
 • Je weet niet waar je moet beginnen
 • Het ontbreekt je aan inspiratie
 • Je weet heel goed waar jullie organisatie voor staat en wat jullie willen zeggen, maar eh… hoe krijg je dat nou goed op papier?

Nou Peter, geen oordeel hier. Lees vooral mijn blog Het leed dat ‘nieuwe website’ heet eens. Dan zie je dat ook ik hier weleens tegenaan ben gelopen. Bij het maken van mijn eigen website dan.

Webteksten voor de zorg, geschreven door een tekstschrijver

Het is natuurlijk prima als jullie zelf beginnen aan die webteksten. Maar waarom zouden jullie? Jullie kunnen die webteksten ook laten schrijven door iemand die het vaker doet. Iemand die weet waar je op moet letten. Iemand die het leuk vindt om die webteksten te schrijven. En terwijl die tekstschrijver de woorden op papier tovert doen jullie dat waar jullie goed in zijn: ZORGEN.

Een tekstschrijver voor je website – De voordelen

De teksten voor jullie website uitbesteden aan een professionele tekstschrijver heeft heel wat voordelen:

 • Het bespaart tijd
 • Het scheelt stress en gedoe
 • Het levert een website op vol sterke, foutloze webteksten die overtuigen
 • Goed geschreven teksten verbeteren de online vindbaarheid
 • De teksten sluiten aan op jullie doelgroep

Tekstschrijver met ervaring in de zorg

Wat weet ik als tekstschrijver nou over de zorg? Minder dan jullie, dat is zeker. Maar genoeg. Van mijn middelbare schooltijd tot aan de start van mijn werkende leven werkte ik in verschillende functies binnen de zorg. Van ontbijtjes verzorgen in het lokale bejaardentehuis tot thuishulp en planner verpleging, ik vond het allemaal even dankbaar werk. Pittig met vlagen, dat ook. Maar prachtig.

Webteksten voor de zorg – Wat kost het?

Laten we eerlijk zijn, jullie willen natuurlijk ook een prijs zien. Snap ik. Een webtekst laten schrijven kan al vanaf € 150,-. Voor grote klussen werk ik het liefste met een projectprijs. Wel zo duidelijk.

Teksten voor een website laten schrijven kost:

 • Webtekst (losse pagina) – vanaf € 150,-
 • Webteksten (hele website, max. 5 pagina’s) – € 1075,-
 • Over mij-pagina/Over ons-pagina – € 250,-
 • Kritische blik op jullie webteksten (max. 10 pagina’s) – € 375,-

(Meer informatie over webteksten van Très Content.)

Zo werk ik:

 • Inventariseren – Jullie mailen mij de wensen, ik maak een offerte. Akkoord? Dan vuur ik telefonisch een aantal vragen op jullie af. Wie zijn jullie, wat doen jullie, wat is jullie doelgroep, etc…
 • Schrijven – Met alle informatie die ik heb verzameld ga ik aan de slag. Binnen de afgesproken tijd ontvangen jullie van mij een eerste versie van de webteksten.
 • Controleren – Jullie controleren de teksten en sturen mij de feedback. Ik verwerk deze en stuur jullie de aangepaste teksten. Toch nog een kleine aanpassing? Geen probleem. Natuurlijk loop ik de teksten ook nog even door als ze online staan.

Overtuigd?

Vullen jullie onderstaand formulier in? Dan neem ik zo snel mogelijk contact op!

Waarom zou je die webteksten door mij laten schrijven?

Goede vraag! Ik laat deze graag door drie van mijn opdrachtgevers beantwoorden.

Brenda is een geweldige tekstschrijver. Ze heeft een vlotte schrijfstijl en weet bij gevoelige onderwerpen de juiste snaar te raken.

Rinske Schouls

Ik vind het erg prettig samenwerken met Brenda. De communicatie verloopt soepel, ik kan er van uit gaan dat haar teksten op tijd binnen zijn, ze werkt zelfstandig en staat open voor feedback.

Margrietta Zwaan

Brenda is werkelijk van alle markten thuis. Stressgerelateerde teksten heeft ze tot zijn recht laten komen en sloten goed aan op de doelgroep. Ze denkt actief met je mee, werkt in goed overleg en komt met goede ideeën.

Natalie Spierings