Teksten voor je website laten schrijven. Waarom zou je?

Jij hebt tekst nodig op je website. Je hebt een passie voor dat wat je doet, je hebt ideeën, een motivatie en een ijzersterk verhaal. En toch komt die tekst niet uit je vingers. Herkenbaar?

Teksten voor jouw website

Daar is het dan: het fonkeltje nieuwe design voor jouw website. Helemaal in lijn met jouw huisstijl en perfect passend bij je product (of dienst). Een pareltje. En nu? Teksten.

Teksten voor jouw website. Niet de minste klus. Ik maak regelmatig mee dat bij het creëren van een nieuwe website (of het vernieuwen van een bestaande) het proces volledig vastloopt als de teksten aan de beurt zijn. En geloof mij als ik je zeg, jouw reden om hier vast te lopen is echt niet uniek.

Waarom jij vastloopt op je websiteteksten

Waarschijnlijk vind je de reden dat jouw websiteteksten nog niet klaarliggen in het rijtje hieronder:

 • Je hebt het te druk! Je komt er simpelweg niet aan toe
 • Je weet niet waar je moet beginnen
 • Het ontbreekt je aan inspiratie
 • Je weet heel goed waar je voor staat en wat je wilt zeggen, maar eh… opschrijven is toch wel andere koek

Geen oordeel hier! Ook ik (als tekstschrijver) liep behoorlijk vast toen het aankwam op het schrijven van de teksten voor mijn website. Voor een stukje herkenning (en enig leedvermaak) verwijs ik je met alle liefde naar mijn blog Het leed dat ‘nieuwe website’ heet.

Websiteteksten laten schrijven door een tekstschrijver

Je kunt alsnog zelf beginnen aan die webteksten, maar waarom zou je? Je kunt die webteksten ook laten schrijven door iemand die er verstand van heeft. Iemand die het vaker doet en weet waar je op moet letten. Iemand die het leuk vindt om die webteksten te schrijven.

Jij zakt achterover in je stoel (of gaat gewoon doen waar jij goed in bent) en met de juiste informatie tovert iemand anders die tekst op jouw website. Laat het even op je inwerken… Heerlijk idee of niet?

Een tekstschrijver voor je website – De voordelen

Een professionele tekstschrijver de teksten voor je website laten schrijven heeft heel wat voordelen:

 • Je bespaart tijd (en het scheelt een hoop stress en gedoe)
 • Je hebt een website vol sterke en foutloze teksten
 • Goed geschreven teksten verbeteren jouw online vindbaarheid in Google
 • De teksten sluiten aan op jouw doelgroep
 • Jouw webteksten overtuigen (= meer conversie)

Weet je wat jij moet doen? Mij lekker die teksten voor je website laten schrijven.

Als tekstschrijver ontferm ik me graag over die websiteteksten van je. Natuurlijk heb ik jou daar wel een beetje bij nodig. Maar geloof me: het is een minimale tijdsinvestering en volledig pijnloos.

Zo werk ik:

 1. Jij vertelt me wie je bent, wat je doet en wat je zoekt.
 2. Ik hang een duidelijk prijskaartje aan jouw wensen. Zo weet jij waar je aan toe bent.
 3. Zijn we het eens? Dan gaan we aan de slag. De eerste stap: ik voel je een uurtje aan de tand.
 4. Heb ik genoeg informatie? Dan klim ik in de pen. Binnen de afgesproken termijn ontvang je de eerste versie van jouw websiteteksten.
 5. Schieten maar! Wat mis je, wat mag er weg en wat moet er anders? Gooi het er maar uit, ik kan wel wat hebben.
 6. Correcties en een tweede versie. Aansluitend nog wat puntjes op de spreekwoordelijke (of letterlijke) i.
 7. Staat die ijzersterke tekst in dat te gekke design? Dan kijken we samen nog eens kritisch of het plaatje klopt.

Webteksten laten schrijven – Wat kost het?

Een webtekst laten schrijven kan al vanaf € 150,-. Ik werk het liefste met een projectprijs. Wel zo duidelijk.

Teksten voor je website laten schrijven kost je:

 • Webtekst (losse pagina) – € 150,-
 • Webteksten voor jouw hele website – € 1075,- (max. 5 pagina’s van max. 500 wrd.)
 • Over mij-/Over ons-pagina – € 250,-

Kleine disclaimer: heb jij meer noten op je zang hebt dan ik gewend ben? Is jouw opdracht zo rete-origineel dat het niet te vergelijken is met wat dan ook? Dan gaan we eerst even om tafel (live of digitaal). Praktisch en wel zo gezellig!

Laten we aan de slag gaan met die wervelende webteksten van je! Vul jij onderstaand formulier in? Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!