Webteksten laten schrijven door een tekstschrijver. Waarom zou je?

Jij hebt tekst nodig op je website. Je hebt een passie voor dat wat je doet, je hebt ideeën, een motivatie en een ijzersterk verhaal. En toch komt die tekst niet uit je vingers. Herkenbaar?

Teksten voor jouw website

Daar is het dan: het fonkeltje nieuwe design voor jouw website. Helemaal in lijn met jouw huisstijl en perfect passend bij je product (of dienst). Een pareltje.

En dan?

Teksten voor jouw website. Niet de minste klus. Ik maak met grote regelmaat mee dat bij het creëren van een nieuwe website (of het vernieuwen van een bestaande) het proces volledig vastloopt als de teksten aan de beurt zijn. En geloof mij als ik je zeg, jouw reden om hier vast te lopen is echt niet uniek.

Waarom jij vastloopt op je websiteteksten

Waarschijnlijk staat de reden dat jouw websiteteksten nog niet klaarliggen in het rijtje hieronder:

 • Je hebt het zo druk! Je komt er gewoon niet aan toe.
 • Je weet niet waar je moet beginnen. Het ontbreekt je aan inspiratie en je hebt geen idee hoe je een schrijfproces als dit aanvliegt.
 • Je weet heel goed waar je voor staat en wat je wilt zeggen, maar eh… opschrijven is toch wel andere koek.

Begrijp me niet verkeerd. Geen oordeel hier! ‘Been there, done that’ namelijk. Ook ik (als tekstschrijver) liep behoorlijk vast toen het aankwam op het schrijven van mijn eigen webteksten. Voor een stukje herkenning (en enig leedvermaak) verwijs ik je met alle liefde naar mijn blog Het leed dat ‘nieuwe website’ heet.

Websiteteksten laten schrijven door een tekstschrijver

Zeg eens… waarom wil je het zo graag zelf doen? Zou je die webteksten niet laten schrijven door iemand die er verstand van heeft? Iemand die het vaker doet en weet waar je op moet letten? Iemand die het leuk vindt om die webteksten te schrijven.

Jij zakt achterover in je stoel (of gaat gewoon doen waar jij goed in bent) en met de juiste informatie tovert iemand anders de tekst op jouw website. Laat het even op je inwerken… Heerlijk idee of niet?

Joe, weet je wat jij moet doen? Mij lekker die webteksten laten schrijven.

Als tekstschrijver ontferm ik me graag over die websiteteksten van je. Natuurlijk heb ik jou daar wel een beetje bij nodig. Maar geloof me: het is een minimale tijdsinvestering en volledig pijnloos.

Zo werk ik:

 1. Jij vertelt me wie je bent, wat je doet en wat je zoekt.
 2. Ik hang een duidelijk prijskaartje aan jouw wensen. Zo weet jij waar je aan toe bent.
 3. Zijn we het eens? Dan gaan we aan de slag. De eerste stap: ik voel je een uurtje aan de tand.
 4. Heb ik genoeg informatie? Dan klim ik in de pen. Binnen de afgesproken termijn ontvang je de eerste versie van jouw websiteteksten.
 5. Schieten maar! Wat mis je, wat mag er weg en wat moet er anders? Gooi het er maar uit, ik kan wel wat hebben.
 6. Correcties en een tweede versie. Aansluitend nog wat puntjes op de spreekwoordelijke (of letterlijke) i.
 7. Staat die ijzersterke tekst in dat te gekke design? Dan kijken we samen nog eens kritisch of het plaatje klopt.

Wat kost dat, webteksten laten schrijven?

Ik houd van duidelijkheid. Daarom werk ik het liefste met een projectprijs.

Kleine disclaimer: als jij meer noten op je zang hebt dan ik gewend ben of wanneer jouw opdracht zo rete-origineel is dat het niet te vergelijken is met wat dan ook, dan kan het zomaar zijn dat we eerst even om tafel moeten. Maar joh, wel zo gezellig!

Op het (web)tekstmenu:

 • Webtekst (losse pagina) – € 125,-
 • Webteksten voor jouw hele website – € 975,- (max. 5 pagina’s van max. 500 wrd.)
 • Over mij-/Over ons-pagina – € 250,-

Laten we aan de slag gaan met die wervelende webteksten van je!

Mail me om een afspraak in te plannen