In 80 zinnen de wereld rond

Vanaf € 75,-

Een goede reistekst laat jouw klanten de reis al beleven vóór ze op hun bestemming zijn. De sfeer van een bestemming, de absolute ‘must sees’ en ‘must do’s’, praktische informatie; een goede reistekst biedt waardevolle informatie die bijdraagt aan de voorpret en voorbereiding.

Maar wanneer de telefoons tijdens het hoogseizoen roodgloeiend staan heb je als reisorganisatie wel wat anders aan je hoofd dan een tekst over die avontuurlijke reis naar IJsland. Dat weet ik – door mijn ervaring als tekstschrijver bij een reisorganisatie – maar al te goed. Toch zijn goede reisteksten die uitnodigen, inspireren en aanzetten tot boeken wel van groot belang.

Très Content – Tekstschrijver voor de reisbranche

Ik weet hoe ik die razend enthousiaste en informatieve reistekst voor je op papier zet. Dat ik daarnaast ook ‘het klappen van de zweep’ binnen de reisbranche ken is een bijkomend voordeel. Over mijn tijd bij – al zeg ik het zelf – die hele fijne reisorganisatie in Amsterdam zou ik je van alles kunnen vertellen. Maar laat ik me beperken tot ‘wat’ ik deed voor deze reisorganisatie. Daar heb jij tenslotte het meest aan. Op dagelijkse basis hield ik me bezig met het schrijven van:

 • Reisbeschrijvingen (voor reizen door o.a. Azië, Amerika & Afrika)
 • Hotelbeschrijvingen (kort maar krachtig)
 • SEO-geoptimaliseerde teksten voor de website (een intro, een ‘over ons’ of een ijzersterke landingspagina)
 • Teksten voor de reisbescheiden (praktische teksten hoeven echt niet saai te zijn)
 • Brochureteksten (teksten voor een tastbaar product, blijft prachtig)
 • Nieuwsbrieven (vol inspiratie voor (potentiële) klanten)

Teksten voor de reisbranche – Tarieven

Wat kost een tekstschrijver met ervaring in de reisbranche? Ik neem aan dat dit één van je top 5-vragen is. Want laten we eerlijk zijn, iedereen houdt van duidelijkheid. (Zeker als het om prijzen gaat.)

De tarieven (of een indicatie ervan) van Très Content Tekstbureau:

 • Reisbeschrijvingvanaf € 75,-
  De prijs baseer ik op de lengte van de reisbeschrijving. Een tweedaags arrangement met duidelijke instructies om mee te werken (en max. 350 woorden) schrijf ik voor
  € 75,-. Een 21-daagse rondreis Japan kost me iets meer tijd. Maar dat snap jij ook wel ;).
 • Hotelbeschrijving€ 75,-
  Een tekst van maximaal 100 tekens lang, een rijtje faciliteiten en een rijtje andere bijzonderheden. Jij levert de specificaties aan, ik doe aanvullend een korte online check. (Meer tekst nodig? Dan bepalen we in overleg tegen welk tarief ik voor je schrijf.)
 • Webtekstenvanaf € 150,-
  SEO-geoptimaliseerde teksten voor je website zijn altijd een goed idee. Eén webpagina van zo’n 350 tot 600 woorden verzorg ik voor de vanafprijs. Voor meer pagina’s of speciale webpagina’s gelden andere tarieven.
  Natuurlijk kunnen we ook op basis van jouw wensen een projectprijs maken.
 • Teksten voor de reisbescheidenvanaf € 75,-
  Moeilijk hier een directe prijs aan te hangen. Want hebben we het over een 4-daags arrangement of een 23-daagse rondreis door de tropen? En schrijf ik alles ‘from scratch’ of redigeer ik? De prijs bepaal ik na overleg met jou. Werken we op uurbasis of word je blijer van een projectprijs? Jij mag het zeggen.
 • Brochuretekstenvanaf € 75,-
  Gaat het om een korte intro, meerdere reisbeschrijvingen of het redigeren van de hele brochure? Om tot een prijs te komen gaan we samen om tafel. Op basis van ons gesprek maak ik een projectprijs.
 • Nieuwsbrief – € 150,-
  Gemiddeld 3 items en een intro. De inhoud bepaal jij. Of samen met mij.

* Genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Teksten schrijven voor de reisbranche – Niets mooier dan dat!

Van inspirerende reisbeschrijving tot informatieve hoteltekst, ik zet het met heel veel liefde voor je op papier. Want er is weinig mooier dan die prachtige reisbranche. Wat mij betreft gaan we samen aan de slag met jouw reisteksten.

Vul jij onderstaand contactformulier even in?
Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

 

Tekstschrijver voor de reisbranche (Sigmund via Unsplash)

Reisblogs

Deel je reisblogs met iedereen die het lezen wil. Inspireer, enthousiasmeer en motiveer! Ik maak van jouw reisavontuur een lekker leesbaar verhaal.

Meer over blogs »