Van complexe materie tot lekker lopende blog

Wil je als IT-bedrijf starten met bloggen, maar is het je een raadsel hoe je dit aanvliegt? Niet zo gek. IT is een complex en taai onderwerp om over te schrijven. Waarom zou je überhaupt starten met IT-blogs? En waarom is het slim een tekstschrijver in te huren voor jouw blogs? Ik vertel het je graag 😉.  

Klanten informeren door middel van een IT-blog

Een blog is dé manier om bestaande en potentiële klanten te informeren over jouw diensten en producten. Het geeft je de mogelijkheid extra informatie te geven, waar op de productpagina misschien de ruimte niet voor is. Met een blog kun je even lekker de diepte in zullen we maar zeggen. In een IT-blog ga je dieper in op de extra functionaliteiten van jouw ingenieuze software bijvoorbeeld.

Blogs over IT: te droog en te saai om lekker weg te lezen?

Is dat niet saai, een blog over software? Is het geen gortdroge materie die de levenslust direct uit je lichaam doet wegvloeien? Kan. Maar niet als ik die IT-blog voor je schrijf. Als jij zorgt voor de technische informatie, maak ik er een smeuïg verhaal van met genoeg luchtigheid. (Doe ik op mijn eigen blog net zo.)

Een IT-blog schrijven: doe niet zo moeilijk!

IT-blogs voor een doelgroep die niet zoveel (technische) kaas gegeten heeft van software en andere IT-gerelateerde diensten houd je zo simpel mogelijk. Degene die overtuigd moet worden van jouw expertise of product moet het kunnen begrijpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de directeur die iedere week de stagiair moet vragen hoe hij ook alweer zijn e-mailhandtekening instelt. Dus: iets minder technische specificaties, iets meer voorbeelden. Welke oplossing bied jij de lezer? Dat wil hij of zij maar al te graag weten.

De voordelen van een IT-blog

Wat zijn de voordelen van een IT-blog? Ik noem er drie:

  • Je wordt beter gevonden in Google (als je het goed doet)
    Meer (kwalitatief goede) content betekent een grotere kans om gevonden te worden in Google.
  • Je vergroot jouw expertstatus
    Je deelt jouw kennis met de wereld en laat zien dat jij expert bent op jouw vakgebied. Je vergroot je geloofwaardigheid en expertstatus.
  • Je kunt complexe IT-zaken begrijpelijk maken
    In een blog kun je jouw complexe software of IT-systemen verder uitleggen. Je kunt voorbeelden geven en laten zien hoe jouw product toepasbaar is. Je maakt jouw product toegankelijker voor een groter publiek.

Très Content Tekstbureau – De tekstschrijver voor jouw IT-blog

Natuurlijk kun je als IT-bedrijf zelf aan de slag met het schrijven van blogs. Krijg je al een glimlach op je gezicht als je eraan denkt? Lekker doen dan! Maar er is een valkuil… Als IT-expert zit je middenin de materie. Het gevolg kan zijn dat jouw blog nog steeds te ingewikkeld is voor de lezer. Als tekstschrijver sta ik ver genoeg van jouw product af om deze te verwerken in een luchtige blog die zelfs jouw buurvrouw zonder computer nog begrijpt. Ok, dat is misschien wat overdreven. (Maar overdrijven is ook een vak. Net als schrijven trouwens 😉.) Maar je snapt wat ik bedoel. Ik zorg voor een luchtige IT-blog met (als het aan mij ligt) hier en daar een knipoog.
 
Dus IT-wizard, heb ik je overtuigd? Dan hoor ik graag van je!

Tekstschrijver regio Leiden

Als freelance tekstschrijver schrijf ik met regelmaat blogs in opdracht van IT-bedrijven. Wat zeg je ervan? Gaan wij samen aan de slag?

Lijkt me leuk! Laten we snel eens kennismaken. Ik ben altijd in voor een (sterke) bak koffie en een goed gesprek (online of offline).

Vertel me meer over die IT-blogs! »