Ken je dat verhaal van die tekstschrijver die zichzelf al maanden belooft haar blog weer aan te slingeren? Jup, that’s right… die deed dat vervolgens niet.

‘Schrijf je zelf veel blogs?’. Een vraag die me meer dan eens voor de voeten werd geworpen de afgelopen maanden. Een vraag die ik iedere keer moest beantwoorden met een lullige ‘nee’. Op de vervolgvraag ‘waarom niet?’ kwam vaak niet veel zinnigs. Alle clichés passeerden op zo’n moment de revue: te weinig tijd, te weinig inspiratie, te veel excuses. Practice what you preach was ver te zoeken.

Blogs schrijven in opdracht
IT-blogs met een knipoog, ietwat sarcastische blogs voor een recruiter en een inspirerend verhaal voor een mooie reiswebsite. Het kwam de afgelopen maanden uit de pen. Blogs voor een ander. Een ander, die ik graag overtuig van de kracht van bloggen. Maar zelf het goede voorbeeld geven, ho maar.

Excuses: makkelijker gemaakt dan een blog
Het vooruitschuiven van taken – het schrijven van die eigen blogs dus – is makkelijk. Té makkelijk. En daarom is er dan ook al in geen maanden een blog online gekomen. De mooie reisbelevenissen op mijn reisblog, die ik jaren geleden vol enthousiasme startte, lijken verder weg dan ooit en zijn nooit meer aangevuld. En mijn privéblog? Die bloedde na drie verhalen al dood. Treurig.

Vooruit met de (spreekwoordelijke) geit
Tijd voor verandering. Tijd voor een zakelijke blog en een flinke update voor de reis- en privéblog. Tikkie ambitieus? Zeker. We gaan zien waar het (blog)schip strandt, maar het begin is er.

Heb jij nog een mooi bakje bloginspiratie staan? Ik houd me aanbevolen ;). Zie je me graag wat op (digitaal) papier zetten over een specifiek onderwerp? Laat het me weten.

Brenda van Veen - Freelance tekstschrijver

Over mij

Freelance tekstschrijver uit Valkenburg (bij Leiden) met een veel te groot assortiment hobby’s en een niet heel geheime liefde voor foute woordgrappen. Heeft standaard te veel op de planning en te weinig tijd.

Meer over mij »